Добредојдовте на официјалната страна на
средно општинско училиште
Крсте П. Мисирков.

Новости и известувања

Дознајте ги најновите известувања и вести за образовниот процес во СОУ Крсте Петков Мисирков

Врз основа на Годишната програма за работа на училиштето, Законот за празници и Календарот за организација на учебната 2020/2021, а по повод …

Се известуваат сите вонредни кандидати кои ќе полааат испити в декемврискиот испитен рок дека пријавувањето на истиот ќе се врши во период …

Се известуваат наставниците, учениците и пошироката јавност дека од утре ќе започнат градежни работи за реконструкција на санитарните јазли во училиштето, по …

1. Општи одредби Препораките се однесуваат на сите јавни основни и средни училишта и се во насокада се поддржи реализација на ефективна …

Струки

Гимназиска струка

Гимназиската струка е составена од две паралелки и секоја година се запишуваат во просек по 50 ученици.

Шумарска
струка

Шумарската струка во СОУ Крсте Петков Мисирков Демир Хисар е една од двете шумарски струки во државава.

Електротехничка струка

Електротехничката струка е една од најбараните струки за минатата година. Учениците на оваа струка се подготвуваат за студии на електротехнички науки. 

За патронатот

Д-р Крсте Петков Мисирков бил роден во Постол, Егејска Македонија на 18 ноември 1874 – Софија, Царство Бугарија на 26 јули 1926 — македонски филолог, кодификатор на македонскиот литературен јазик и правопис, славист, историчар, етнограф, аналитичар на национално-политичките проблеми, публицист, собирач и проучувач на македонското народно творештво. Тој е и автор на првата книга и првото списание на современ македонски јазик, основоположник и активен учесник во македонските научно-литературни и национално-политички друштва во Белград, Санкт Петербург, Одеса и Софија, раководител на ТМОК и личност на македонскиот XX век.

Галерија

Контакт