Categories
Uncategorized

Настава

Струки

Гимназиска струка

Гимназиската струка е составена од две паралелки и секоја година се запишуваат во просек по 50 ученици.

Шумарска
струка

Шумарската струка во СОУ Крсте Петков Мисирков Демир Хисар е една од двете шумарски струки во државава.

Електротехничка струка

Електротехничката струка е една од најбараните струки за минатата година.
Учениците на оваа струка се подготвуваат за студии на електротехнички науки.