Настава

Струки

Гимназиска струка

Гимназиската струка е составена од две паралелки и секоја година се запишуваат во просек по 25 ученици.

Шумарска струка

Шумарската струка во СОУ Крсте Петков Мисирков Демир Хисар е единствената шумарска струка во државава.

Електротехничка струка

Електротехничката струка е една од најбараните. Учениците на оваа струка се подготвуваат за студии на електротехнички и компјутерски науки.