Добре дојдовте на официјалната страна на
Средното општинско училиште
Крсте Петков Мисирков - Демир Хисар

Новости и известувања

Дознајте ги најновите известувања и вести за образовниот процес во СОУ Крсте Петков Мисирков

Шумарска струка – конечна ранг листа Гимназиско образование – конечна ранг листа Електро струка – конечна ранг листа

Струки

Гимназиска струка

Гимназиската струка е составена од две паралелки и секоја година се запишуваат во просек по 50 ученици.

Шумарска
струка

Шумарската струка во СОУ Крсте Петков Мисирков Демир Хисар е една од двете шумарски струки во државава.

Електротехничка струка

Електротехничката струка е една од најбараните струки за минатата година. Учениците на оваа струка се подготвуваат за студии на електротехнички науки. 

За патронатот

Д-р Крсте Петков Мисирков бил роден во Постол, Егејска Македонија на 18 ноември 1874 – Софија, Царство Бугарија на 26 јули 1926 — македонски филолог, кодификатор на македонскиот литературен јазик и правопис, славист, историчар, етнограф, аналитичар на национално-политичките проблеми, публицист, собирач и проучувач на македонското народно творештво. Тој е и автор на првата книга и првото списание на современ македонски јазик, основоположник и активен учесник во македонските научно-литературни и национално-политички друштва во Белград, Санкт Петербург, Одеса и Софија, раководител на ТМОК и личност на македонскиот XX век.

Галерија