Петок, Октомври 30, 2020
Добредојдовте на официјалната страна на СОУ "Крсте П. Мисирков" Демир Хисар

Подготовки за натпреварот TRASH FASHION

Во тек се подготовките за натпреварот TRASH FASHION. Натпреварот е во организација на Здружението на граѓани ОХО, и ќе се одржи на 26.05.2011год.(четврток), во Младинскиот Културен Центар во Скопје.

Нашето училиште ќе учествува со два тимови од по пет членови, под менторство на професорките Дијана Колонџовска и Соња Влаху.

Благодарение на креативноста, одличната соработка и вложениот труд, екипите дизајнираа два фустани, кои се изработуваат од отпадни материјали.

Покрај фустаните, моделите ќе имаат соодветна шминка и фризура.

Стремежот кон некоја од наградите на натпреварот не е единствената инспирација за работа на учениците, затоа што од овие активности произлегува одлична забава.

Анкета

Дали и професорите треба да носат работна облека?