Петок, Октомври 30, 2020
Добредојдовте на официјалната страна на СОУ "Крсте П. Мисирков" Демир Хисар

Минатата учебна година за прв пат од постоењето на нашето училиште беа воведени во употреба работни униформи за сите ученици во училиштето.

За таа цел беше организирана промоција на униформите, во која беа вклучени поголем дел од учениците во гимназијата, а најзаслужни за оваа иницијатива беа членовите на средношколската унија:

  1. Димовски Александар (претседател на средношколска унија)
  2. Здравевска Евгенија (потпретседател)
  3. Цветановска Николина (член 1)
  4. Јовановски Илија (член 2)
  5. Стефановски Валентин (член 3)

Целта на нашата иницијатива беше поестетски и попристоен изглед на учениците, како и да се избегнат разликите во социо-економскиот статус на учениците.

Анкета

Дали и професорите треба да носат работна облека?