Петок, Октомври 30, 2020
Добредојдовте на официјалната страна на СОУ "Крсте П. Мисирков" Демир Хисар

Екскурзија

Оваа учебна година учениците од III и IV година реализираа повеќе дневна меѓународна екскурзија во Будимпешта, Унгарија.

Екскурзијата се реализираше на ден 28.10.2010 год. и траеше шест дена. Релацијата беше избрана од страна на учениците во согласност со Годишната програма за работа на училиштето. Одговорни наставници беа класните раководители:

  1. Ивановска Дијана
  2. Ристевска Мирјана
  3. Гулевски Ристо

Престојуваа во Будимпешта – Унгарија, која  беше и главната дестинација. Посетија некои од позначајните места како што се: Базиликата  „Св. Иштван”, Рибарските кули, најголемата Зоолошка градина во Европа и крстареа по реката Дунав. На пат за назад поминаа низ Белград - Србија и ја посетија тврдината „Калемегдан.

Погледнете ги сликите во фотоалбумот од галеријата на слики.

Анкета

Дали и професорите треба да носат работна облека?