Петок, Октомври 30, 2020
Добредојдовте на официјалната страна на СОУ "Крсте П. Мисирков" Демир Хисар

43 години постоење

Naslovna1

Оваа година училиштето слави 43 години постоење, 1975-2018 година.

Повеќе од четири децении ова училиште е центар на креативниот воспитно-образовен систем во општината Демир Хисар. Во разни етапи од својот развој, училиштето го следи образовниот систем, дизајнирајќи при тоа, своја различност и оригиналност, а благодарение на посветеноста на наставниците и учениците.

Во изминатите четири децении настава на македонски јазик, од училниците на нашето училиште се описмениле илијадници ученициа најголемиот број од нив се стекнале и со високо образование во државата и надвор од неаБројката на истакнати демирхисарски поети, уметници и научници, со познати и признати дела е забележителнасметајќи ги тука и оние, кои излегле од нашето училиште чиј 43-годишен јубилеј го прославуваме оваа годинаПризнанијата за постигнатите резултати и успеси е доказ дека вработените и учениците најсовесно си ги извршувале своите задачи, а одговорните ја поттикнувале нивната работа на сите воспитно-образовни полиња.

 

 

Анкета

Дали и професорите треба да носат работна облека?