Петок, Октомври 30, 2020
Добредојдовте на официјалната страна на СОУ "Крсте П. Мисирков" Демир Хисар

Училишен двор

Naslovna2

Омилено место на учениците и вработените за одмор и рекреација. Уреден во стилот на пејзажна архитектура со естетска и рекреативна цел. 

Го красат украсни тревници, патеки, бесетка, појаси и растурени дрвја, езерце создадено со благо преградување на поточе и фонтана, природни композиции кои го достигаат врвот на префинетоста. Уметноста и креативноста на нашите идни пејзажни архитекти, кои работеа под менторство на своите наставници, обрнуваа посебно внимание на формалниот потенцијал на теренот, водата и дрвјата, така беа создадени идеалните форми во паркот.

Анкета

Дали и професорите треба да носат работна облека?